Special Interest
July 13, 2020, 04:52:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 3.10.2014 Lahti, MK9, BIZARRE UPROAR, SICK SEED  (Read 5394 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
FreakAnimalFinland
MODERATOR
Administrator
Overkill user
*******
Offline Offline

Posts: 4274WWW
« on: September 08, 2014, 05:42:01 PM »

Logged

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net
FreakAnimalFinland
MODERATOR
Administrator
Overkill user
*******
Offline Offline

Posts: 4274WWW
« Reply #1 on: September 08, 2014, 05:44:01 PM »

Eli homma on kuten ennenkin:
-Keikka alkaa kun Sarvi menee kiinni!
-Bändit soittaa suhteellisen tiiviissä aikataulussa ja julkisilla pääsee kotiin vielä keikan jälkeen!
-Sarvi auki illan mittaan tarvittaessa, jos joku haluaa plärätä levyjä!
-Keikka on ilmainen, mutta kerätään kolehtia että toivon mukaan bändeille saadaa matkakulut kasaan!

https://www.facebook.com/events/1419049015045838/
« Last Edit: September 08, 2014, 05:46:00 PM by FreakAnimalFinland » Logged

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net
Vermin Marvin
user
***
Offline Offline

Posts: 137


...


« Reply #2 on: October 03, 2014, 05:45:54 AM »

nöfnöf
Logged

FreakAnimalFinland
MODERATOR
Administrator
Overkill user
*******
Offline Offline

Posts: 4274WWW
« Reply #3 on: October 03, 2014, 11:55:15 AM »

SARVEN facebook sanonut tälläistä:

SARVEN SUHINAKLUBI JA KEIKKAPAIKAN PANTTIVANGIT

 90-luvun puolivälin tienoilla tutustuin Death Squad nimiseen projektiin. Mies operoi Spastik Kommunikations lafkaa ja pyöritti silloin suomen perspektiivistä täysin käsittämätöntä juttua, nimittäin paikallisella kaapelikanavalla ollutta monen tunnin noise/industrial TV ohjelmaa! Paikalla oli live esiintyjiä ja videoiden näyttämistä. Lähes kaikki varhaiset Death Squad kasetit tuli digipak CD uusintajulkaisuina... viime vuonna? Äärimmäistä, minimalistista ja yksinkertaista. Hyvin tehtyjä, mutta mikään ei voita alkuperäisten kasettien tunnelmaa missä aiheet liikkuu kuoleman, riippuvuuksien, poliittisen terrorin, uskonnon, kulttien ja ahdistuksen välimaastossa. Käsin paketoidut erikoisjulkaisut saattoi olla nimetty kemiallisten aseiden mukaan ja muovipussista löytyä tunnistamattomia kemikaaleja minigrip pusseissa. Tai käytettyjä ruiskuja. Erinäisiä muita objekteja, puhumattakaan suurista määristä kirjoitettuja manifesteja.

 Kun bändi lähti ensimmäiselle Euroopankiertueelle, buukkasin soittamaan Lahteen Fillarikahvilaan, 1998. Aikaa ennen kaiken sortin älypuhelimia ja omia nettiyhteyksiä tuntui aika omituiselta pistää paikka varaukseen, mainostaa keikkaa ja vaan luottaa että 3kk päästä tiettynä päivänä, juna-asemalla odottaa lössi amerikkalaisia. Olin melko varma että näin ei tule tapahtumaan, mutta siellä istuivat odottamassa kun kuukausia ennen sovittuna päivänä ja kellonaikana meni aseman eteen katsomaan!

 Fillarin keikalla oli aika kova kattaus: MK9, Radiosonde ja Chapter 23 ulkomailta ja Grunt, Pain Nail ja Strom.ec suomesta, kaikki joko ensimmäisellä tai yhdellä varhaisista keikoistaan. Death Squad oli viimeinen esiintyjä ja yhdisteli minimalistista sähköistä sihinää ja värähtelyä vanhaan klassikko filmiin menneiden vuosikymmenten amerikkalaisesta mielisairaalasta. Keikan lopussa mies viilteli ranteet auki, ei mitenkään fataalisti, mutta sen verran että pari suomalaista yleisössä viihtynyttä extremistiä kävi lopulta nuolemassa verta lattialta ja pyyhkimässä sitä talteen keikalla jaettuihin monisteisiin... heh! Terveisiä!

 Death Squad alkoi äärimmäisyyksiin edetessään olla tekijälle jo painolasti. Rajummat viiltelyt vie laitoksiin ja lopulta grande finaalina voi pitää keikkaa jossa mies nappasi koko yleisön panttivangikseen. Se että siitä tuli vain "skenen sisäinen skandaali" eikä isoa poliisijuttua, on ihme. Mies istui tutuhkon äänivallin pauhatessa pöydällä, vetäen injektioruiskullisen kamaa suoneen, viilteli ranteet auki ja latasi käsiaseen ja lähti pistooli ihmisten ohimoilla huutamaan ihmisten naamoille. Osa yleisöstä pääsi siinä vaiheessa karkuun kun ase oli ilmestynyt pöydälle. Osa lähti siinä vaiheessa kun jollain on piippu ohimolla ja sekaisin oleva artisti alistaa panttivankiaan verbaalisesti. Useampi kymmenen oli perus panttivankitilanteen mukaisesti vain lukossa, kykenemättä mihinkään muuhun kuin alistumaan traumaattiseen kokemukseen. Keikasta seurasi hillitön paskamyrsky ja asiaa puitiin sen aikaisilla industrial-postituslistoilla ja vastaavissa medioissa pitkään ja hartaasti. Oltiin todennäköisesti jopa suuremmissa mittasuhteissa kuin aiemmin mainitun John Duncanin käsiase tai ruumiinnussimis projektit.

 Mutta aikansa kaikkea. DS saavuttua loogiseen äärimmäiseen päätepisteeseen, jokusen vuoden etsiskelyn jälkeen tuhkasta nousi MK9. Saundillisesti ei kovinkaan kaukana loppuaikojen DS materiaalista, mutta sisällöltään projekti oli hieman muuttunut.

 Etäiset aiheet, ulkomaiden kultit, menneiden aikojen terroristit ja vastaavat sai jäädä. Tilalla oli henkilökohtainen ahdistus ja vitutus. Toki aiheet edelleen jatkui pintapuolisesti samaa rataa. Apatiaa, ahdistusta, riippuvuuksia ja kaiken takana kuitenkin analysoidaan erilaisia ilmiöitä jotka näyttäytyy ehkä banaalimpina kuin Death Squad, mutta samaan aikaan konkreettisempina. USA politiikka. Median aivopesu. Ihmisten välinpitämättömyys. Siinä muutama aihe joka saa maailmassa monien päässä viiraamaan. Välillä näin Eurooppalaisesta perspektiivistä esimerkiksi USA:n sotopolitiikan kritiikki on niin arkipäiväistä ja itsestäänselvää, että se tuntuu latistavan noisen sisältöä. Mutta toisaalta, kaiken merkityksettömän ja puhtaan esteettisen äärimmäisyyden rinnalla on hienoa havaita kun aikuista miestä oikeasti ahdistaa se häpeä mitä oman maansa jäsenyys tuo tullessaan. Ja siitä irtoaa materiaalia kuin angstiselta teiniltä. Kaiken sortin ironian, sarkasmin ja itsensä etäännyttämisen aikakaudella, tämähän on melkeimpä tervetullut tuulahdus genreensä!

 Ja mikä se genre siis on? Itseasiassa MK9 on hankala luokitella olemaan "noisea" tai "voima elektroniikka". Uusimpien keikkojen myötä jotkut ilmoitti että valovuosia tyypillistä luupää-pörinää edellä oleva MK9 rinnastuu mielummin esim. Lydia Lunchiin tai vastaaviin puheeseen perustuviin agitaattoreihin. Mitä lienee luvassa Lahden keikalla, en ole täysin varma. Bändi on piinaavan tiukka siitä, miten vähän se laskee mitään materiaali verkkoon. Kun jokainen bändi tuppaa olemaan innokas promotoimaan itseään verkossa, MK9 taas haluaisi jättää live-kokomuksen olemaan eksklusiivinen. Ei vaan käydä virkistämässä muistia jostain tallenteesta tai myöskään olla paikalla vaan tallentamassa tapahtumaa. Vaan kokea tapahtuma joka on vain siinä hetkessä, yhden ainoan kerran.

 SARVILEVYT järjestää keikan yhteistyössä Lahden kovimman kulttuurikuppilan kanssa: Rooster Pub. Molempien osoite on Rautatienkatu 1. Keikka on perjantaina 3.10. soitto alkaa siinä 18:30 tienoilla ja jatkuu sen aikaa kunnes jokainen on soittanut. Mukana menossa myös SICK SEED ja BIZARRE UPROAR!

 Keikalle ei ole pääsymaksua, mutta on toivottavaa että artistien matkakassaan varaa mukaan jonkin sortin hiluja. Täällä ei valtioiden tai virastojen tukiaisilla puuhastella.

 Kuten sanottu, MK9 materiaalia on todella hankala löytää näytteeksi, joten pistetään pieni nostalgia pläjäys Lahdesta 1998. Death Squad fillarikahvilassa! Keikka ei ole mitenkään hyvällä tekniikalla tallennettu ja aika vähän tuosta mitään näkee tai kuulee, mutta Perjantaina sitten paikan päälle katsomaan!

 Kaikille jotka tulee pidemmältä, kannattaa tulla jo hyvissä ajoin. Parikin syytä:
 1) Vesa-Antti Puumalaisen ( = Contortus) näyttely aukeaa tänään. Sinne ehtii hyvin perjantaina katsomaan:
https://www.facebook.com/events/278760082317285/

 2) Sarvi auki ennen keikkaa (ja tarvittaessa bändien välissä/jälkeen) ja yksi maailman ainoista noisekaupoista?! Toki paljon muutakin.

 DEATH SQUAD 1998:
https://www.youtube.com/watch?v=HSHQmmFlWpk

SARVEN LIHAISA SUHINAKLUBI

 En ole vielä varma kumpi illan aloittaa, Sick Seed vai Bizarre Uproar, mutta kummaltakin tarjolla jotain herkkua. Sick Seed mainitsi setin tulevan olemaan synkempi kuin Joensuussa. Joten oletan myös että synkempi kuin Helsingissä? Bizarre Uproar taas soittaa tänään jotain uutta. Ei variaatioita viimeaikaisista seteistä, vaan käsittääkseni vain kasettina ilmestyneen Lily The Flesh nauhoituksen hengessä olevaa materiaalia! Uusi video?! Uutta saundia?! Poikkeuksellinen keikkapaikka?! Jos hieman epäilyttänyt jaksaako naapurikyliltä lähteä valumaan Roosteriin, niin suosittelen!

 Sarvi myy aika kattavasti Bizarre Uproar että koko Filth & Violence lafkan kataloogia. Voisi väittää että lafkan itsensä lisäksi kenties eniten maailmassa. On hankala sanoa mistä tarkalleen kannattaisi aloittaa, joten kannattaa konsultoida myyjän kanssa minkä tyyppinen aikakausi / saundi kiinnostaa. Jo 1992 lähtien eri tyyppisen karskin noisen parissa operoinut Bizarre Uproar on onnistunut sekä säilyttämään identiteettinsä, että uusimaan tasaisesti saundiaan.

 Bändi on nykyisellään yksi kovimmista alan live soittajista ja sanon sen nähtyäni aika mittavan määrän bändejä ja keikkoja ympäri maailman.

 Lily The Flesh materiaali on rauhallisempaa paikoitellen jopa drone musiikin sävyissä liikkuvaa, mutta harvoin rennon leijuvaa, vaan piinaava ja kuristava tunnelma säilyy läpi setin. Jää nähtäväksi miten lähelle 2014 vuoden fiilistely menee vanhempaa nauhoitusta. Tuskin 1:1 esitystä luvassa. Joten uniikkia settiä.

 Kemut alkaa n. 18:00 ja jatkuu kunnes soitto ohi. Mutta todennäköisesti jo yhdeksän korvilla voi joko siirtyä kotimatkalle tai jatkaa hillitöntä kaljan kippaamista.

 Bändeillä on mahdollisesti jotain myyntikamaa mukana, joten kiinnostuneiden kannattaa varata käteistä mukaan!

https://www.youtube.com/watch?v=SbawVv0t9cM
Logged

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net
Ganesha23
Guest
« Reply #4 on: October 07, 2014, 01:52:18 PM »

Gig review here: http://mesikammen.wordpress.com/2014/10/06/sarven-suhinaklubi-3-10/

It's in Finnish only, but those unversed in better languages can see pics.

”Mä ymmärrän nyt kyllä Väinö Kuismaa paljon paremmin”.
Logged
FreakAnimalFinland
MODERATOR
Administrator
Overkill user
*******
Offline Offline

Posts: 4274WWW
« Reply #5 on: October 13, 2014, 09:57:46 AM »

Lahti. Sarven Suhinaklubi 3.10.2014
MK9, Bizarre Uproar, Sick Seed

Death Squad played in Lahti back in 1998. Now the man returns, although different venue. Rooster Pub is a small bar next to Sarvilevyt recordstore (a.k.a. physical location of Freak Animal etc). Noisicians start to arrive about 16:00 to Sarvilevyt. Day before I had visited opening exhibition in small local gallery that had sculptures made out of animal parts (skulls, skins..) and paintings of Vesa-Antti Puumalainen (a.k.a. Contortus). So I thought to drive all the people there to check out exhibition and grab something to eat while we pick up the soundsystem.

Soundsystem for today was loud bass amp with huge speakers for all the rumble, and two combos for treble. It suits noise much better than regular PA system. It has enough clarity, but also necessary ruggedness and saturation to avoid glitchy sound even if someone would operate on digital sounds.

After all things was set, Bizarre Uproar stared with unusual set, focusing on style of "Lily the Flesh" tape, which is almost unknown masterpiece in discography of Bizarre Uproar! Also new video focusing on material of the original inspiration. This tape was released, in edition of 100 copies, presenting BU in more drone works. I recall man saying it was influenced highly by Clinic Of Torture. And I recall original recordings was actually done due invitation of IOPS label, but as lengthy material was all so good, it turned out tape on F&V instead mere contribution for compilation - that never came out anyways...
This gig was great. More drone, less vocals. But always kind of hands-on approach and visually impressive. Such a small space like Rooster was transformed into great atmosphere with backdrop, some smoke and of course prettyt loud sound! Excellent.

Sick Seed has been dividing opinions. Some like new style, some are not quite sure yet what to think. I like it. Industrial Music. That's what they say it is. Loops, clean bass sound - what quite often is loosely little out of sync with rhythms. Most of all, the SS-offizer PPT charisma has grown 100% from early days of uncertainty. Even when he just leans his back against the amplifier and goes through lengthy lyrics, he makes it work. When he starts show gestures of agitation or ceremony, it gets even better. Hit songs like The Most Hated Crime in The World or Helsingin Synagogat seems to get better and better! 30 mins set works better than one hour, that's for sure!

MK9 set I liked more than his "Bush-era" political works. Self loathing. Uncertainty. Feeling of guilt. Pressure of media and bloodthirst of audience who watches atrocities from TV screens, distancing themselves from real world. It's less about noise, more like what someone has called "stand-up tragedy". Monologue will go on, over screening, semi-free style I assume, asking questions, making observations. Some vocals effects, but very little. Some neat noises, but very little. More it is audio-visual disturbance of high pitch tones of annoying electronics, and vocals spitting on your face.

Considering the size of venue, owner calculated something 40+ people, which makes it very nice Friday early-night. These shows happen from 18:00 to 21:00 or so, making them kind of unusual for not being night time shows. It works better now when sun sets early and venue gets darker. For summer, there are other advantages, but you will play in sunlight.

After the set, we head to eat some local delicacy called meat-mug (0,5l mug filled with meat and one jalopeno for your vegetarian needs). After return to Rooster, some more beers and eventually we head to Freak Animal homebase, walking through entire city. MK9 is leaving to airport 3:00 in morning, so we entertain ourselves by drinking more and Pyhä Kuolema plays some acoustic songs just for fun.

Foreigners and many of the artists left, but for Saturday there was more plans. Despite heavy duty drinking, early morning was scheduled for first Noise Olympia event. Or should I call it rehearsal as many people couldn't make it after all. But 6 men joined in the spirit of Sparta to battle in traditional sports. Or perhaps it was more of victory or valhalla spirit for some, as despite possibility of heart-attack, games as 100m run was accepted only by half of participants. It is a plan to organize next year full decathlon when season is better. After the "festival of beauty", was return to Sarvilevyt to listen some noise 7"s and drink more alcohol. Which continued until late night. Only 3 guys remained in the end, consuming night saturday late night with mixture of sauna session, drinking and recording noise. This was most of all caused by idea to pass some technical know-how, about making good noise sounds by use of merely 4-track tape recorder and couple wires, abusing process of internal feedback. Sound greatly varies depending what equipment one uses, so some people appear to be unaware how versatile possibilities exists with utterly minimal gear.

As a background of the linked video, you can hear cover song of Streicher classic "Hatefuck Bloodoath" performed in studio-live tape recording. No synths, only equipment delay pedal, couple wires, 4-track recorder and one microphone. Live take on 2 tracks, no mixing or mastering.

Next time in Rooster? Maybe december event mixing neofolk and noise! Keep tuned!
Logged

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net
FreakAnimalFinland
MODERATOR
Administrator
Overkill user
*******
Offline Offline

Posts: 4274WWW
« Reply #6 on: October 13, 2014, 10:29:46 AM »

Photos and videos

MK9 photos:
http://special-interests-magazine.tumblr.com/post/99893238506/lahti-sarven-suhinaklubi-3-10-2014-mk9-bizarre

SICK SEED photos:
http://special-interests-magazine.tumblr.com/post/99892970896/lahti-sarven-suhinaklubi-3-10-2014-mk9-bizarre

BIZARRE UPROAR photos:
http://special-interests-magazine.tumblr.com/post/99892733946/lahti-sarven-suhinaklubi-3-10-2014-mk9-bizarre

The day after atrocities
NOISE OLYMPIA & STREICHER COVER:
https://www.youtube.com/watch?v=besP6UMuUBU&feature=youtu.be


People who'd prefer to take part in 2015 battle between men can inform their interest ;)
Logged

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net
Levas
SI Staff
Diehard user
*
Offline Offline

Posts: 662


WWW
« Reply #7 on: October 14, 2014, 08:23:01 AM »

Great review and a nice idea of noise olympia. In here we have sort of similar event, football championship for metalheads. It takes place in June and lasts for 2 days usually and true teams that didn't come for glory, but for enjoyment, usually do not get on their feet to the finals etc.
Logged

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.346 seconds with 20 queries.