Recent posts

#1
Oululaisia hellitään noise- ja ambientmerkeissä taas 24.5. https://special-interests.net/forum/index.php?topic=13401.0
#2
a Strict collection would be incredible, and id also like to suggest Murder Corporation's "Snuff"
#3
Marginal experimental music, info about the relationship of the human and the flora, and seedlings included in the price of the ticket! Oulu, Finland, 24th of May, 2024, at Hailuodon panimon Mallassauna, Pikisaarentie 15.

Absolute Key (noise, ambient) - he will play a harsh noise set
Aprapat (noise, experimental) - something a bit softer this time? We'll see
Juho Toivonen (ambient) hypnagogic piano loops and other kinds of ambient mastery in mono
Resin Organ (experimental) their first show in Finland! Feedbacky two-person sound sorcery with crafty instrumentation

There will be some kind of an information exhibiton on the theme and some free tomato and potato seedlings to be taken home also <3

Doors 19, shows start at 20. The rules of a safer space are applied: no sexism, racism, fascism, homophobia, transphobia or other kind of discrimination n shit in our event. Entrance fee 10 e.

Accessibility info: as the house is old, the venue has some stairs. No induction loop. No flashing lights. PM me for further information.

The picture by Samuli Paulaharju 1935. Museovirasto's collection. The woman is called Juhon Antin Anna and she is planting potatoes in Nattavaara, Northern Sweden.


FINNISH:

Ekologisen kriisin ja kokeellisen marginaalimusiikin yhttymäkohtia tarkasteleva Takaisinkytkentöjä-hanke kutsuu sinut (juuri "sinut"!) kuuntelemaan kevään sähköisiä ja orgaanisia ääniä ja valitsemaan itsellesi kasviystävän Hailuodon panimon Mallassaunaan keväisenä perjantai-iltana.

Tällä kerralla tutkimme kevättä sekä ihmisen ja kasvikunnan suhdetta. Tutustu aiheeseen liittyvään infoon ja kuuntele keväisiä ääniä, jotka tarjoavat tällä kertaa Absolute Key (Tampere, noise/ambient), Aprapat (Oulu, noise/experimental), Oulussa ensi kertaa esiintyvä Juho Toivonen (Pori, ambient) sekä Suomen debyyttikeikkansa esittävä Resin Organ (Oulu, experimental). Pääsylipun hintaan (10 e) kuuluu myös oma hyötykasvin taimi hoito-ohjeineen. Ja toki Hailuodon panimon luomuoluet Mallassaunan hanoissa tarjoavat ihmisen ja kasvikunnan suhteeseen oman kuplivan näkökulmansa.

Aikataulu (soittoajat lisätään lähempänä):

Ovet 19 ->
Soitot 20 ->

Tapahtumassa vallitsevat turvallisemman tilan säännöt ❤
Myöhemmin lisää infoa artisteista, teemasta ja keikkojen erikoispiirteistä! Sydämellisesti tervetuloa!

Saavutettavuusinfo: tila sijaitsee vanhassa, osittain esteellisessä rakennuksessa, jossa on portaita. Ei induktiosilmukkaa. Ei välkkyviä valoja. Yv minulle tarkempia yksityiskohtia/ratkaisuja varten.

Kuvassa Juhan Antin Anna istuttaa pottuja Nattavaarassa vuonna 1935. Kuvaaja Samuli Paulaharju. Museovirasto.

https://fb.me/e/3LeePumgS
#4
WOM keikan alusta tuli mieleen just sekä uudet kassut että niiden tiimoilta mainittu varhainen Mika Vainio kama. "Biitti" joka oli ilman mitää kaikuja tai hienouksia toistuva yksi... hmm "pamaus", joka ei kuulostanut tyypilliseltä rumpukoneelta, mutta ei myöskään tyypilliseltä syna pulssilta. Vaikka se varmasti olikin. Sen rinnalla hitaasti feidasi sisään epä-synkassa ollut toinen rytminen elementti. Ei tästä montaa viikkoa ole kun ø "Metri" levyä tuli pyöriteltyä ja siinähän ne noisemmat biisit on juuri sellaisia että 1-2 säköistä elementtiä jotka menee primitiivisesti hieman epätahtiin ja se "polyrytmisyys" siinä juuri kiehtoo kaikenlaisen tietokoneella "gridiin synkatun" matskun sijaan. Muistelen että osa Vatican Shadow kamastakin sellaista että oikein ihmetyttää miten joku syna layer ja biitti on hieman epätahtista ja vähän "sinnepäin" olevia transitioita tms. Mutta NE jutut on juuri mitkä tekee matskusta kuunneltavaa ja tuo siihen sellaisen ihmisen kädenjäljen, vaikka sinänsä epäinhimillinen ja todella kurjan elektroninen äänielementti josta riisuttu pois kaikki "hienous". WOM transitiot oli rajuja. Tuntui että hetkeksi mopo lähtee käsistä kun synasta väännetään uutta soundia ja hetken jälkeen taas setti ottaa muotonsa.

Reptile Womb laulaja on kyllä melkoinen. Irtoaa aika holtitonta ääntelyä ja bändin julkaisuistakin tullut useamman kerran kirjoitettua miten operoidaan jossain tosi hämärässä hieman Black Metal, hieman industrial, joskus noise elementtejä, mutta jotenkin häpeilemättömässä "raju UG saasta" kategoriassa, jossa esteettiset valinnatkin voi pintapuolisesti olla tyyliin veren perskimistä, kynttilöitä, kaapuja.. mutta sitten ei ollakaan hartaan vähäeleisen meditaation äärellä, vaan paukutetaan törkeimmillään jopa... Misfits coveria post-punk lattiatomikompilla ja holtittomalla örinällä, heh! Omat kappaleet toki synkempiä ja tummempia, lattiatomin, romurauta kirskeen, basson ja kaiutetun rääkymisen puitteissa.
2 bändin "avausklubi-ilta" oli varsin passelli. Siinä ehti tarinoida useamman jäbän kanssa ja vielä selvinpäin ollessa siirtyä Viskibaariin keskustaan ottamaan juominkia ja keskustelemaan ulkomaan vieraiden yms kanssa.
Tänään voi olla tiivis tunnelma kun porukan määrä yli tuplat mitä eilen oli.
#5
Aika hyvin porukkaa paikalla jo ekana iltana Turussa. Ja hyvin alkoi muutenkin! WoMilla riisutun näköinen setup ja Harald istui mietteliään näköisenä pöydän äärellä. Alkupuolen jumittava naksutus muistutti viimeisimpiä kassuja ja puolen välin jälkeen signaalia väännettiin niin korkeille taajuuksille että tuntui porautuvan kallosta läpi. Ei vokaaleja tai poseeraamista. Tyylikäs, n.15min veto. Reptile Wombilla yllättäen neljä henkeä lavalla. Perkussiot, melut ja basso. Hitto mikä aloitus keikalle! Bändin pääjehu aloitti messuamisen Evil Dead -vokaaleilla noitarummun päälle. Hänen lavakarismansa ja mielisairas naamanvääntely on helvetin vaikuttavaa katsottavaa. Veren räkimistä yleisöön ja lopussa tuli joku menobiisi jota en tunnistanut. Pidin kyllä niistä aiemmistakin kahden miehen Suomi-keikoista, mutta tämä oli vielä vakuuttavampi show.
#6
Quote from: John Cagefight on April 26, 2024, 05:35:42 PMI would really like to see Strict's discography / select discography compiled on CD

Yes!
#7
GENERAL SOUND DISCUSSION / Re: YLEINEN NOISE FIILISTELY S...
Last post by junkyardshaman - April 26, 2024, 09:26:24 PM
Fiilistellään vaikka tänne kun ei oikein muutakaan kanavaa ole. Ostin tänään Akio Suzukin Odds and Ends kokoelman, nauhotuksia 70-luvulta eteenpäin, lähinnä performanssi- ja ääniteosdokumentaatioita. Ei noisea ehkä siinä mielessä kuin kaikemmaailman lihapäät nakkinsa ja muusinsa tahtoo, mutta itselle tällainen ajassa ja tilassa tapahtuva touhu on kyllä kaikkein mielenkiintoisinta kampetta. Mietin että millä sanalla tätä parhaiten kuvaisi, ja ehkä suomenkielen häly on jotenkin kuvaavin tällaiselle kamalle.Ei lähtökohtaisesti häiritsevää tai aggressiivista, mutta ei sillä kyllä välttämättä musiikinkaan kanssa ole tekoa.
Välillä ollaan kyllä ihan puhtaasti noisenkin maailmassa, piti oikein vilkaista että mikäs se näin vittumaisesti ujeltaa (jotkut kappaleet on nimetty soittimen mukaan), ja naurahdin hieman kun nimi oli "Howling Objects -'76". Kiehtovaa on kuitenkin juuri se, että enimmiltä osin kyse on akustisesta äänestä, jousten kaiusta ja ulinasta tuulessa, kokeilusta ja etsimisestä ja löytämisestä ja taas hukkaamisesta. Kun soittimia ja toimintaa ei näe, täydentää mielikuvitus mukavasti puuttuvat pikselit. Higashiseton kanssa naureskelin päivällä, että näissä äänen kanssa puljaavissa taiteilijoissa tuntuu olevan kahta sorttia, niitä jotka ei halua julkaista mitään tallenteita esityksistä, koska se on aina eri asia kuin olla paikan päällä, ja toisessa päässä itseni kaltaiset sohlaajat, joille on aivan sama julkaista vaikka kaikki, koska se on aina eri asia kuin olla paikan päällä.
#8
GENERAL SOUND DISCUSSION / Re: PLAYLIST with COMMENTS/REV...
Last post by Theodore - April 26, 2024, 08:26:24 PM
Building Of Gel - C!S?Session CS (1998) [Kadef] : Very strange and unique style. I dont even know how to describe it. Noisy rhythmic electronica ? Pretty much. A track can be called even techno, and brought to mind another oddity in my collection where sound caught me by surprise, and wasnt at all what i expected, U.G.A.S https://k2music3.bandcamp.com/album/minimal-change . While UGAS is loop-based and quite boring -heavier though- , hey 'Minimal Change' , BOG is free-flowing, chaotic at times, with clever shifts and for some reason enjoyable. Question is : Is this tape an 'anomaly' or that was their style ? I have no idea. Anyone has listened the material on Self Abuse, Less Than Zero, Freak Animal ? Mikko ?
#9
GENERAL SOUND DISCUSSION / Re: Industrial Recollections: ...
Last post by Stipsi - April 26, 2024, 07:47:13 PM
Quote from: John Cagefight on April 26, 2024, 05:35:42 PMI would really like to see Strict's discography / select discography compiled on CD

THIS!
#10
GENERAL SOUND DISCUSSION / Re: Boxsets you would like to ...
Last post by moozz - April 26, 2024, 05:46:35 PM
Quote from: Cranial Blast on April 26, 2024, 02:42:20 PMA Genocide Organ - Archives CD boxset would be nice!

Definitely! I was surprised that they released the recent 7"s collected as those were more easily available. I hope the Archive series gets the same treatment one day!