01.04. Jyväskylä, Finland - PYHÄ KUOLEMA / VESPER KENNINGS / KAARNA / ACCIDIE

Started by Feuer Publications, November 07, 2022, 07:14:28 PM

Previous topic - Next topic

Feuer Publications



Tickets 15€. Preservations, info requests etc. : feuerpublications (at) gmail . com

.: LINE-UP :.

PYHÄ KUOLEMA ~ neo-folk / rautalanka
https://youtu.be/47mQaTc_ADY

VESPER KENNINGS ~ neofolkish folk rock with rock'n'roll psychedelia
https://thekennings.bandcamp.com

KAARNA ~ martial industrial / neo-classical / synth ambient
https://kaarnak.bandcamp.com

ACCIDIE ~ oppressive & experimental ambient
https://accidie1.bandcamp.com

Feuer Publications



+ K A A R N A +

Pitkän linjan underground-tekijämies Kaarna on tehnyt musiikkia ambientista black metallin kautta industriaaliin. Miehen edelleen aktiivisiin bändeihin ja projekteihin kuuluvat muun muassa Circle of Dawn ja Tervahäät, mutta historian poimuista löytyy koko joukko kiinnostavia tapauksia, kuten Key ja Somnivore.

Kaarnan omalla nimellään julkaisema materiaali on suomalaisesta mytologiasta ja sielunmaisemasta ammentavaa kokeellista äänitaidetta, joka ei varsinaisesti asetu mihinkään genrekarsinaan vaan liikkuu ambientin, apokalyptisen folkin ja militantin industrialin keskellä kuin parempaa paikkaa hakeva tarkka-ampuja. Toisaalta korskan miehekästä ja sotaisaa, mutta toisaalta myös vähäeleistä ja surumielistä. Erisnimien avulla osoitellen voisi mainita ainakin Blood Axisin ja Der Blutharschin, joiden oheen voisi nimipudotella artisteja ruotsalaisen Cold Meat Industryn varhaisista katalogeista.

Feuer Publications



+ A C C I D I E +

Toistaiseksi melkoisen tuntematon Accidie operoi elektronisen ja kokeellisen äänitaiteen parissa. Tärkeimpiin vaikuttajiin ja inspiraationlähteisiin kuuluvat genren suuret mestarit, kuten Klaus Schulze, Tangerine Dream, Brian Eno, Steve Roach ja William Basinski.

Accidien yksin ja yksinäisyydessä luodut äänimaisemat ilmaisevat erkaantumista ulkoisesta maailmasta ja matkaa kohti sisäistä todellisuutta. Hitaasti kehkeytyvät kappaleet ja niiden painostava äänimaailma kutsuu hylkäämään ympäröivän maailman sekä siihen liittyvät toiveet, unelmat, uskomukset, järjestyksen ja lait ja rakentamaan sisäisen todellisuuden, jota ulkoiset tekijät eivät kykene horjuttamaan.

Feuer Publications



+ V E S P E R  K E N N I N G S +

Pirkka-Hämeen liminaalilaulumailta tuleva Vesper Kennings esittää perifeeristä hämyfolkia. Orkesteri on tähän mennessä julkaissut muutaman lyhytsoiton ja Songs of Verdant Bones – Eight Wreathen Hoorahs For Weary Hearts -omakustannealbumin, jonka jatkumoksi on kehkeytymässä Wandering Suns & Harvest Moons nimetty kokonaisuus.

Tekeillä olevan pitkäsoiton teemoja ovat agraarimytologia, väkivallan synty, kosmiset veljessurmat ja maagiset portit menneeseen, jonka labyrinttimäisessä otteessa kaikki maailma makaa. Jyväskylän keikalla onkin mahdollisuus saada ennakkotuntumaa tulevasta albumista, sillä Vesper Kennings soittaa aiemman tuotantonsa ohella myös uutta materiaalia.

Feuer Publications



+ P Y H Ä  K U O L E M A +

Pyhä Kuolema on aiemmin kaksimiehisessä Tuhat Kuolemaa Sekunnissa -orkesterissa vaikuttaneen Riimu Pöyhösen sooloprojekti. Pyhän Kuoleman tyylilaji on neofolk ja sen kotimaa on henkisen jatkosodan syövyttämä Finlandia, pessimistinen iskelmämusiikin erämaa. Projektilta on ilmestynyt kolme täyspitkää levyä, muutamia keikkatallenteita ja yhteisjulkaisu Vapaudenristin kanssa. 

Keikoillaan aluksi riisutulla mies ja kitara -pohjalla operoinut Pyhä Kuolema on sittemmin kasvanut nelihenkiseksi puolisotilaalliseksi ryhmäksi, joka on Riimun itsensä sanoin, "kuin sotilaskäyttöön muokattu Mazda 626". Vuosien varrella yhtä lailla äärioikealla kuin myös äärivasemmalla alkukantaisia tunteita herättänyt Pyhä Kuolema esittää rautalangalla entistä melankolisemmaksi puristettua neofolkkia marginaalin absoluuttisella reunalla rintamasuunta uhmakkaasti kiväärejä päin.

Feuer Publications

Alle pari viikkoa tähän. Jos tiedät ilmottautuneesi, muttet ole saanut info-mailia, niin ole yhteyksissä e-mailitse: feuerpublications (at) gmail . com